Postituste arv : 119 Join date : 14/03/2008 Age : 31 Asukoht : rakvere
Pealkiri: Kodutoidust Reede Märts 14, 2008 9:54 pm
Rotid on omnivoorid e. kõigesööjad nagu inimesedki. Neid võib vabalt kodutoidu peal hoida, kui nad saavad mitmekesist toitu ja saavad oma vitamiinid kätte. Mina isiklikult hoian rotte kodutoidu peal. Nad söövad kõike. Rottidele võib anda kõike ainult ei tohiks liialdada magusa ja rasvasega. Looduses söövad rotid lisaks juur- ja puu- ja teraviljadele, seemnetele ning pähklitele ka ussikesi, mune, surnud loomi ning püüavad-tapavad konni, kalu, roomajaid, linde, ka imetajaid. Seega on nad pooleldi kiskjad ja vajavad mitmeid aineid, mis on kõige kättesaadavamad just loomsetest allikatest. Roti suurem arukus võrreldes taimetoiduliste närilistega ongi seotud vajadusega küttida -- peab ju saakloomadest nutikam olema. Kodutoidule võiks anda lisaks ka poes müüdavaid rotitoite kust rotid saavad omale vajalikud ained ja vitamiinid. Kuna rott on selline loom kes on looduses kiskja võib/peaks talle andma ka toorest liha kindlasti vähemalt korra nädalas. Ükskõik missugust kuivsegu rotile ka ei anna, igal juhul on vaja lisaks pakkuda värskeid toiduaineid nagu puu- ja köögiviljad, keedetud muna, liha, maks, tervislikumad “jäänused” oma toidulaualt jne. Uus toiduports tuleks anda iga päev, värsket kraami võib anda isegi mitu korda päevas. Kindlasti peab kogu aeg olema saadaval kvaliteetne joogivesi. Veepudelit ja teisi toidunõusid võiks iga päev pesta. SOOVITATAVAD peakapsas lillkapsas broccoli porgand kartul kaalikas spinat tomat kurk herned kõikvõimalikud oad (värskelt, külmutatult või keedetult, aga mitte kuivatatult) Igasugu marjad (eriti kasulikud on mustikad, vaarikad, jõhvikad) õunad kirsid ploomid pirnid arbuus kõiksugu melonid apelsinid (ainult viljaliha) viinamarjad banaanid virsikud Veel: teraviljad (ka helvestena) leib pasta (keedetud või keetmata) puder suhkruvaene müsli või (maisi)helbed sojatooted muna maks kana kala seemned idandid MAIUSTAMISEKS: päevalilleseemned, pähklid, kuivataud puuviljad (ka jogurtiglasuuris) avokaado kodujuust popkorn poe närilisemaiustused (vähese suhkru ja rasvasisaldusega) koeraküpsised Närimiseks Võib vabalt tuua ka õuest õunapuu oksi. Söökidest koerte krõbinaid ja koertele mõeldud maius konte jne...
Isastele rottidele on ainult keelatud toidud kus on sees D-limoniin!!! D-limoniini leidub sidrunis, greibis, apelsinis, mandariinis, mangos, mustas pipras,muskaatpähklis. Neid tuleks vältida, kui sul on isased rotid. Neid ei tohi kindlasti anda just isastele rottidele( emastele võib). Tuleks ka vältida asju kus nendest nimetatud asjadest on kuskil koostisosadeks.
rotiplix Moderaator
Postituste arv : 101 Join date : 04/08/2008
Pealkiri: Re: Kodutoidust Esm Aug 04, 2008 6:18 pm
Minu rotile meeldis putru süüa... aga muidugi sõi ta selle kõrvale ka rottide kuivtoitu.
Rotineiu Pea-administraator
Pealkiri: Re: Kodutoidust Laup Aug 09, 2008 12:30 pm
Minu omadele meeldib ka pudru, supp, makaron, toores liha jne 8)
krissi27 Kohanen!
Postituste arv : 12 Join date : 30/09/2008 Age : 37 Asukoht : Hetkel Turku, Soome
Pealkiri: Re: Kodutoidust Kolm Okt 01, 2008 11:49 am
Ma just lugesin, et noortele rottidele (vanuses kuni 12 nädalat) tuleks anda lisaproteiini... nagu kana,tuunikala ja muna.. ise siin mõtlen oma rotilapsele keedetud muna anda :).. äkki tuleb kasuks.
Rotineiu Pea-administraator
Minu rotid ei söö ültse muna. Kala söövad. Anna jah pisikestele kala süüa. Kõik vitamiinid tulevad kasuks neile. Kindlasti anna toorest liha ka süüa. Kas kana või sealiha. Mina spetsiaalselt ostan neile poest korra nädalas toorest kana või hakkliha. See maitseb eriti neile. Minu kaks noorimat lausa kappavad hakkliha lõhna peale minu juurde.
rotiplix Moderaator
Pealkiri: Re: Kodutoidust Laup Mai 09, 2009 12:11 pm
Ma ei mäleta jällegi kus, aga kusagil soovitati rottidele kassikonserve. Annan Reesile üle päeva natuka ja talle maitseb väga. Niikui lõhna tunneb on kohe toidukausi juures.
Lota Kohanen!
Postituste arv : 37 Join date : 27/04/2009 Age : 29 Asukoht : Tamsalu | Lääne-Virumaa
Pealkiri: Re: Kodutoidust Teis Mai 19, 2009 4:40 pm
Hei, Kui viinamarju annate, ärge unustage kivikesi seest välja võtta! Need võivad põhjustada neeruvähki.
Amelia Kohanen!
Postituste arv : 20 Join date : 25/04/2009 Age : 28 Asukoht : Nõmme
Pealkiri: Re: Kodutoidust Kolm Mai 20, 2009 12:20 pm
Minu omadele meeldib maitsestamata Gefiluse jogurt. :)
Nii kiitsin siin ennist kassitoitu. Äge sellega liialdage!! Andke kord nädalas või harvemgi, sest see sisaldab liiga palju valku.
Mul sai muidu rotitoit ükspäev otsa ja loomapoodi minna ka ei saanud ning panin rottidele keetmata makarone, leivatükikesi, õuna ja banaani ning segasin kokku. Maitses hea!
Lota Kohanen!
Postituste arv : 37 Join date : 27/04/2009 Age : 29 Asukoht : Tamsalu | Lääne-Virumaa
Pealkiri: Küsimus... Püh Okt 25, 2009 1:28 am
Kas keegi müslit ka annab? Kaeraküpsist?
Lota Kohanen!
Pealkiri: a jaa... Püh Okt 25, 2009 1:49 am
Siin on üks video ka.
CassieScarlett Kohanen!
Postituste arv : 1 Join date : 08/03/2010 Age : 32 Asukoht : Tallinn - Jõgeva
Pealkiri: Re: Kodutoidust Esm Märts 08, 2010 9:44 pm
MInu rotul on koguaeg kõrvuti rotitoit segamini kodutoiduga ning puuri peidetud ka igasugu puu-ja juurvilju. Siiamaani on söönud absoluutselt kõike, mis vähegi kätte saab..ja enamasti sedagi minu kausist, kust ta seda lihtsalt varastamas käib . xD
rotiplix Moderaator
Pealkiri: Re: Kodutoidust Reede Märts 12, 2010 11:33 am
Lota kirjutas:
Kas keegi müslit ka annab? Kaeraküpsist?
Kas need pole mitte liiga magusad? Müsli on ju enamasti kaetud meega ja ka paljud kaeraküpsiseid on üsna magusavõitu. Olen muidu andnud neid kuivatatud puuvilju, mis ka müsli sees on, aga neid ka ainult preemiaks.
Alkor Kohanen!
Postituste arv : 2 Join date : 17/08/2010 Age : 59 Asukoht : Kuressaare
Pealkiri: Re: Kodutoidust Kolm Aug 25, 2010 12:39 pm
Hea vitamiinirikas maius on võilill, ristik, naat jne. Kui õues rohelist jätkub, tuleks seda ikka ka pakkuda. Võilill läheb minu kullakesele peale koos juurtega:)
Viimati muutis seda angoora (Kolm Veeb 23, 2011 5:21 pm). Kokku muudetud 1 kord (Muutmise põhjus : Parandasin kirja vea)